Na 30 jaar mijn eigen bedrijf te hebben gerund werd het tijd voor iets anders...
Geïnspireerd door diverse gebeurtenissen in mijn leven ben ik begonnen met het beschilderen van stenen en allerlei voorwerpen met acrylverf. Eigenlijk is het inmiddels best moeilijk om zonder de vraag "is het mooi om te beschilderen" om mij heen te kijken…waar dan ook. Vaak kijk ik naar de vorm, het materiaal en naar de kleur van het voorwerp. Bij stenen breng ik vaak eerst een zwarte onderlaag aan, zodat de uiteindelijke kleuren goed tot hun recht komen. De wijze waarop ik de voorwerpen beschilder is een techniek waarbij je (verf)druppel voor druppel aanbrengt met een klein penseel. Wat mij o.a. aanspreekt is de meditatieve werking die ik ervaar tijdens het schilderen, één van de redenen waarom de stenen ook vaak "mandala"- of "meditatieve" stenen worden genoemd. De laatste fase van het bewerken van de stenen is het aflakken, waardoor er een mooie glans ontstaat.

Ik maak ook gedenkstenen in opdracht. U kunt o.a. de kleursamenstelling aangeven en ik zal mijn best doen om een mooie steen voor u te maken ter ere van de overleden persoon.

Op moment zijn mijn handgemaakte soutache-kettingen met edelstenen nog niet te zien op deze site, druk daarvoor de knop "Etsy" in, en u wordt doorgelinkt naar mijn Etsy-pagina.

Ik wens u veel kijkplezier, mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Saskia Bitter.